Hoe ga ik te werk?


Wanneer ik op locatie kom begin ik met een intake. Ik stel vragen aan u m.b.t. het karakter van uw paard, over de training, voeding, huisvesting en natuurlijk uw hulpvraag. 

Bij het starten van de behandeling bekijk ik het paard eerst in stand. Ik ga proberen te onderscheiden wat de bouw van het paard is en wat zijn houding is. Zijn bouw is zoals het paard geboren is en dit is niet te veranderen. Bijvoorbeeld de lengte van zijn botten.
De houding daarentegen is de manier waarop het paard staat en loopt om in een evenwicht en balans te komen op de manier die hij op dat moment het prettigst vind. Dit heet compensatie en komt voort door (spier) spanning en blokkades. Bijvoorbeeld een weggedrukte rug of hertenhals.
Compensatie is het ontlasten van een bepaalde spiergroep waardoor een andere spiergroep juist meer belast word.

In beweging kijk ik in de stap o.a. naar hoofd en hals gebruik, ribbeweging, rugbeweging, bekkenbeweging, ademhaling, zijn spiergebruik en staartbeweging. Door het paard te bekijken in zijn beweging krijg ik een idee van de symmetrie, de zwakke en sterke punten van je paard.

Daarna zal ik zijn lichaam afvoelen om o.a. de ademhaling, spierspanning, warmte en kou, en variaties in de weefsels en de spieren te beoordelen. Hieruit kunnen eventuele probleemzones zich vertonen. Hierop start ik de behandeling passend bij je paard.

De intake bij de eerste behandeling duurt ongeveer 20 minuten de behandeling zelf duurt ongeveer 1 uur.

Aan het einde van de behandeling is het voor het paard heel fijn als hij nog even gestapt wordt.

Het paard heeft (in overleg) een dag of drie aangepaste arbeid nodig, dit kan stappen a/d hand zijn, licht longeerwerk of heel licht werk onder het zadel. Dit verschilt per paard.

Dit om het proces van herstellen en opnieuw in balans komen niet te verstoren en de tijd te geven. dit gaat namelijk na de behandeling een dag of vijf door.

 

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat maar dit is afhankelijk van de aard van het probleem. Als het probleem er al langer zit kan het langer duren. Met een probleem wat er al langer zit is het niet altijd mogelijk om het probleem alleen met Cranio op te lossen, soms is een verandering in het trainingschema, voeding, harnachement, bit of een doorverwijzing nodig naar een andere specialist voor een optimaal resultaat van uw paard! En let wel, een Cranio Sacraal Therapeut kan nooit een dierenarts vervangen. 

 

De reacties van de paarden op de behandeling zijn heel verschillend: de een is moe, extra rustig en trekt zich terug om het proces te verwerken, terwijl de ander zich direct beter in zijn vel voelt zitten en dit uit door vrolijk en fit de wei in te draven.

Het totale consult duurt ongeveer 1 a 1,5 uur, dit is inclusief de intake, observatie, de behandeling zelf, de nabespreking, het geven van advies en beantwoorden van vragen.

Tarief Cranio Sacraal behandeling: € 75,=

Dit is exclusief reiskosten € 0,35 per kilometer vanaf 4181AL  (heen en terugreis)
Prijzen zijn incl BTW

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u bellen (of appen) met : 06 - 53438093

Mail: bitopmaat@gmail.com of via de contact pagina